OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

ŠUNKOVÁ POMAZÁNKA

Pomazánka z šunky a másla je výbornou alternativou místo klasického chleba se šunkou. Navíc se dá kombinovat se zeleninou nebo různými klíčky, které dodají jídlu šmrnc
a pikantnost. Pro tuto pomazánku použijte kvalitní šunku nebo mix uzenin vysoké kvality, například značky Klasa. Klíčem úspěchu je podíl masa v šunce. Čím vyšší, tím lepší, v opačném případě bude pomazánka řidší, a ne příliš výrazné chuti.

Počet porcí: 4–6
Doba přípravy: 15 min.

Ingredience:

  • 300 g šunky

  • 250 g pomazánkového másla

  • 100 g změklého másla

  • pepř, sůl

  • čerstvá řeřicha a klíčky červené řepy

Postup:

  1. Šunku pokrájejte na menší kusy a poté ji rozmixujte najemno.

  2. Máslo vyšlehejte do pěny a poté do něj vetřete pomazánkové máslo.

  3. Vmíchejte rozmixovanou šunku a vše dochuťte solí a pepřem.

  4. Podávejte na čerstvém chlebu a ozdobte řeřichou a klíčky.

Tento návod dodala AkademieKvality.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY