OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Ucha

Tradiční ruská rybí polévka. Zmínky o vaření uchy najdeme už v psaných dokumentech z 11. století, tehdy se uchou nazýval masový i slepičí vývar, ale až od 15. století ucha znamená v Rusku pouze rybí polévku. Recept je z kapra, ale lze požít i jiné druhy ryby.

Ingredience :

  •  hlavy, ocasy, jikry a mlíčí ze 2 kusů kaprů

  • 100 g rajského protlaku

  • 2 dl sladkokyselého nálevu z okurek

  • 4 ks kuličky celého pepře

  • 2 ks sladkokyselé okurky

  • 2 ks bobkové listy

  • 2 ks brambory

  • 1 ks petržele

  • 1 ks cibule

  • 1 ks mrkve

  • 1 lžíce kopru

  •  kousek celeru

  •  voda

  •  pepř

  •  sůl

Návod :

1. Do mírně osolené vody dáme očištěné rybí hlavy, ocasy, jikry nebo mlíčí, přidáme bobkový list, celý pepř a vše povaříme doměkka.

2. Uvařené části ryb slijeme, vývar dáme stranou a obereme maso z hlav a ocasů.

3. Do rybího vývaru přidáme nakrájené brambory, cibuli a kořenovou zeleninu, vaříme doměkka.

4. Když brambory a zelenina změkne, přidáme rajský protlak, nakrájené okurky, přilijeme nálev z okurek a krátce vše povaříme.

5. Nakonec do polévky přidáme rybí maso, jikry nebo mlíčí, 1 lžičku nasekaného kopru, dochutíme pepřem, solí a horkou polévku podáváme.

Tento recept dodal www.rybarskyrozcestnik.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY