OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Vejce Benedikt - sázené vejce se slaninou a holandskou omáčkou



Ingredience:

  • kulatá houska/ žemle

  • máslo

  • slanina

  • ocet

  • vejce

  • pažitka

  • holandská omáčka

Návod:

Housku rozkrojíme, obě strany namažeme máslem a společně se slaninou opečeme na pánvi. V menším hrnci přivedeme k varu vodu a vmícháme do ní lžíci octa.

Do hrnku rozklepneme vejce, vodu v hrnci zamícháme  a vejce vložíme opatrně do víru. Vejce vaříme 2-3 minuty a pak ho děrovanou naběračkou vyjmeme ven.

Na opečenou housku poklademe slaninu, vložíme vajíčku a přelijeme holandskou omáčkou. Na vrch dochutíme čerstvě nasekanou pažitkou.

Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel

Pro další recepty prosím dejte odběr na našem kanále, natáčíme min. 1-2 videa týdně!
Určitě budeme rádi za každý komentář, pokud se recept líbí dejte like a sdílejte mezi přáteli!
Děkujeme za sledování!

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY