OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

JABLEČNÝ BERÁNEK (HRNKOVÝ)

Bez beránka by nebyly Velikonoce to pravé. Tento hrnkový vám navíc půjde pěkně od ruky. Čerstvá jablka beránka krásně zvláční a dodají mu lehké ovocné aroma. Na přípravu vybírejte jablka, která voní a nejsou potlučená. Pokud chcete mít jistotu, která jablka jsou v daném období nejlepší, navštivte stránku akademiekvality.cz. Nezbývá než oprášit formu a pustit se do pečení.

Počet porcí: 6–8
Doba přípravy: 90 min.

Ingredience:

  • 1 hrnek krupicového cukru

  • 1 hrnek polohrubé mouky

  • 1 hrnek hladké mouky

  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva

  • 3/4 hrnku rozpuštěného másla

  • 2 lžičky strouhané citronové kůry

  • 4 vejce

  • 1 hrnek mléka

  • 2 nastrouhaná jablka

  • 2 lžičky skořice

  • půl hrnku plátkových mandlí

  • tuk na vymazání formy + hrubá mouka

Ingredience na zdobení:

  • 1 bílek

  • 15–20 dkg moučkového cukru

  • 1 kávová lžička citronové šťávy

  • 2 hřebíčky

Postup:

  1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a s cukrem.

  2. Přidejte máslo, strouhané jablko, citronovou kůru, skořici, mléko, mandle a vejce.

  3. Vypracujte hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané formy na beránka (asi 5 mm pod okraj). Přiklopte druhou částí formy.

  4. Na 180 stupňů pečte 45–60 min. Jestli je beránek hotový, můžete vyzkoušet vpíchnutím špejle.

Po upečení nechte formu odstát v chladu. Vyklopte beránka, na krk mu uvažte mašli
a ozdobte ho.

Tento návod dodala AkademieKvality.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY