OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Vepřová panenka s bylinkovým máslem a fazolovými lusky

Ingredience :

  • 800g vepřová panenka

  • sůl, pepř

  • bylinkové máslo

  • olivový olej

  • 50g máslo

  • 600g fazolové lusky

Návod :

Maso si umyjeme, očistíme a nakrájíme na špalíčky. Lehce zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a jemně vmasírujeme do masa.

Do většího hrnce si dáme vodu, osolíme, přivedeme k varu, vložíme umyté a očištěné fazolové lusky. Povaříme zhruba 2 minuty, scedíme a okamžitě vložíme do ledové vody. Děláme to proto, aby si fazolky zachovali krásnou zelenou barvu, aby se zastavil proces vaření. Necháme 2 minuty chladit, potom je vyndáme. Teď si připravíme maso. Zapneme si troubu na 180°C. Na sporáku si necháme rozehřát pánev, maso opečeme z každé strany zhruba 1 minutu.

Poté dáme na každý špalíček kousek bylinkového másla a vložíme do trouby na 5 minut.

Po upečení, necháme chvili odpočinout (zhruba 15 minut), poté servírujeme například s chlebem, křenem, kyselýma okurkama, nebo s bramborovou kaší.

NÁVOD NA BYLINKOVÉ MÁSLO KROK PO KROKU ZDE

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY