OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Vepřová pečeně s jarní nádivkou, jemné bramborové knedlíčky

Ingredience :

  • 2 větší plátky z vepřové pečeně

  • 2 cibule

  • 5 stroužků česneku

  • lžíce sojové omáčky

  • Na nádivku :

  • 200g šunky od kosti

  • 100g uzené slaniny

  • 1 cibule

  • lžíce másla

  • 4 housky

  • 4 vejce

  • 1 dcl mléka

  • 2 hrsti medvědího česneku

  • 2 stroužky česneku

  • sůl

  • pepř

  • špetka kurkumy

  • špetka muškátový oříšek

Na knedlíčky:

  • 200g bramborvé kaše/brambory,máslo,mléko

  • 1 vejce

  • krupička

  • polohrubá mouka

  • hrst medvědího česneku

Návod :

Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a opeříme. Nádivku si připravíme - na trošce másla orestujeme nakrájenou cibuli, šunku nakrájenou na kostky, i slaninu a necháme vychladnout. Do mísy nakrájíme housky, přidáme mléko, vejce, nasekaný medvědí česnek, lisovaný česnek a všechno dané koření. Směs pořádně promícháme a přidáme vychladlou směs se šunkou. Opět vše promícháme a nandáme nádivku na plátky masa, Srolujeme, převážeme nití , položíme do pekáčku, zasypeme cibulí, česnekem, přidáme sojovou omáčku, podlijeme vývarem a pečeme zakryté do měkka. Během pečení přelíváme výpekem. jakmile je maso měkké, vyjmeme na talíř, krájíme na silnější plátky, šťávu zaprášíme malinko moukou a krátce povaříme. Knedlíčky si připravíme - vychladlou bramborovou kaši z lednice dáme do misky, přidáme vejce, krupičku, a do hustoty / vláčného těsta / mouku, dále sůl a nasekaný medvědí Ä
esnek a promícháme. Ruce namáčíme do vody a tvoříme malé knedlíčky, které vhazujeme do vroucí vody. Vaříme okolo 5.minut. 

Fotografie a recept: Romana Langerová

Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.

Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY