Vepřová žebírka v medové krustě
Ingredience:
-
2 kg vepřových žebírek (počítáme 4 kousky na porci)
-
150 ml rajského protlaku
-
100 ml oleje
-
5 lžic medu
-
5 lžic sojové omáčky
-
2 lžičky vinného octa
-
2 lžičky drceného pepře
-
2 lžičky drceného koriandru
-
5 stroužků česneku
-
1 cibule, 1 lžička chilli koření, sůl
Návod:
Žebírka si omyjeme a nakrájíme na porce po jedné kosti, z každé strany necháváme rovnoměrně masa, v případě, že Váš řezník nemá vhodné žebírka s dostatkem masa, doporučujeme zakoupit celý vepřový bůček, žebírka si ukrojit dle vlastní potřeby a zbytek bůčku zajisté z produkujete na karbanátky či sekanou.
V míse si připravíme marinádu, cibuli s česnekem nakrájíme na drobno či můžeme rozmixovat na jemnou kaši, koření nadrtíme a vše smícháme s olejem a protlakem, připravené žebírka obalíme v marinádě a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.
Doporučujeme připravovat na grilu, kde dostanou žebírka skvělou chuť z kouře, v případě, že nemáte možnost grilovaní, doporučujeme péct v pekáčku s mřížkou, žebírka se nám nenamáčejí ve vypečené šťávě a budeme je mít i z trouby plné chuti a budou křupavé, žebírka pečeme dle potřeby do zlatavé barvy, servírujeme s čerstvým pečivem, kyselou okurkou, hořčicí a křenem.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz
PŘIDAT ČLÁNEK
Inspiruj se
Objev
Najdi