OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Vepřová žebírka v medové krustě

Ingredience:

  • 2 kg vepřových žebírek (počítáme 4 kousky na porci)

  • 150 ml rajského protlaku

  • 100 ml oleje

  • 5 lžic medu

  • 5 lžic sojové omáčky

  • 2 lžičky vinného octa

  • 2 lžičky drceného pepře

  • 2 lžičky drceného koriandru

  • 5 stroužků česneku

  • 1 cibule, 1 lžička chilli koření,  sůl

Návod:

Žebírka si omyjeme a nakrájíme na porce po jedné kosti, z každé strany necháváme rovnoměrně masa, v případě, že Váš řezník nemá vhodné žebírka s dostatkem masa, doporučujeme zakoupit celý vepřový bůček, žebírka si ukrojit dle vlastní potřeby a zbytek bůčku zajisté z produkujete na karbanátky či sekanou.

V míse si připravíme marinádu, cibuli s česnekem nakrájíme na drobno či můžeme rozmixovat na jemnou kaši, koření nadrtíme a vše smícháme s olejem a protlakem, připravené žebírka obalíme v marinádě a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.

Doporučujeme připravovat na grilu, kde dostanou žebírka skvělou chuť z kouře, v případě, že nemáte možnost grilovaní, doporučujeme péct v pekáčku s mřížkou, žebírka se nám nenamáčejí ve vypečené šťávě a budeme je mít i z trouby plné chuti a budou křupavé, žebírka pečeme dle potřeby do zlatavé barvy, servírujeme s čerstvým pečivem, kyselou okurkou, hořčicí a křenem.

Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY