OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Vepřový steak z krkovice se sladkou kukuřicí a nivovým dipem

Ingredience :

4 porce

  • 800g vepřová krkovice

  • sůl, pepř

  • bylinkové máslo

  • 4ks sladká kukřice

  • 50g máslo

  • 100g niva

  • 50ml 30% smetana

  • 1 stroužek česnek

  • olivový olej

Návod :

Maso si umyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zakápneme olivový olejem, rukama promasírujeme a necháme chvilku odležet. Troubu si předehřejeme na 180°C. Na sporáku si rozehřejeme pánev, steaky opečeme z obou stran zhruba 2 až 3 minuty, potom je přeložíme do zapékací mísy, na každý plátek masa dáme kousek bylinkového másla a dáme do trouby na 10 minut dopéct. Mezitím si uvaříme kukuřici ve slané vodě do měkka.

Dip si připravíme tak, že nivu nastrouháme na jemno, přidáme prolisovaný česnek, pepř a smetanu. Vše promícháme.

Návod na bylinkové máslo ZDE

Po 10 minutách maso vybereme z trouby, přiklopíme pokličkou a necháme ještě 10 minut odležet, aby se z masa uvolnili všechny šťávy.

Servírování:

Steaky servírujeme s nakrájenou sladkou kukuřicí, na kterou dáme malý oříšek másla a s nivovým dipem.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY