OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

VIETNAMSKÁ KUŘECÍ POLÉVKA PHO GA

Ingredience :

  • 4-6 porcí

  • Ingredience:

  • 1x kuře

  • ½ slepice

  • 2 stroužky česnek

  • 2-3 listy čínského zelí

  • cca 2 cm čerstvého zázvoru

  • 1 lžíce rybí omáčky

  • svazek jarních cibulek

  • 6 ks předem namočeného Jidášova ucha

  • chilli paprička

  • limetka

  • čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel

  • rýžové nudle

  • fazolové klíčky

Návod :

Nejdřív si z kuřete a slepice uvaříme vývar, cca 2 litry, který se musí vařit minimálně 4 hodiny, aby měl opravdu sílu. Po uvaření vývar slejeme, maso obereme a dáme zpět do vývaru.
Do vývaru dáme vařit plátky zázvoru, česneku a houby, které jsme předem namočili. Vývar dochutíme rybí omáčkou.
Do misek rozdělíme uvařené nudle, maso, houby, jemně pokrájené zelí a chilli papričky a zalijeme vývarem. Nakonec hustě zasypeme jemně nakrájenou cibulkou, petrželkou, koriandrem, fazolovými klíčky a zakápneme limetkou.

Lenka Jabloň Brutarová

Tento recept dodal VAŘENÍ S TOMEM

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY