OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Žampionová omáčka

Ingredience :

  • 1/2kg žampiony

  • zeleninový vývar

  • hladká mouka

  • sůl, bílý pepř

  • citrón

  • 1 kelímek smetana 33%

  • máslo 100g

Návod :

Žampiony si očistíme a umyjeme. Nákrájíme je na pěkné plátky.

Do rendlíku si dáme máslo a rozehřejeme ho. Přidáme žampiony, sůl, pepř , všechno promícháme a necháme zhruba 5 minut opékat. 

Po 5 minutách houby poprášime hladkou moukou, zarestujeme a zalejeme zeleninovým vývarem.

Množství vývaru by mělo být 1cm nad houbami. Rendlík přiklopíme a necháme omáčku dusit 20 minut. Po 20 minutách, bude tekutina zredukována, asi o 1/3. Potom přilejeme smetanu a dále necháme povařit asi 10 minut. Rendlík necháme bez pokličky, aby se omáčka lépe redukovala a získala krémovinou konzistenci. Nakonec omáčku dochutíme šťávou z citrónu, popřípadě solí a pepřem. Na závěr můžeme přidat oříšek másla.

Servírování:

Omáčku můžeme servírovat s bramborou kaší, houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY