Budoucnost internetu na dosah

Technologie Wi-Fi 6E rozšiřuje pole působnosti o třetí frekvenční pásmo 6 GHz. Široký rozsah, který se tak otevírá pro bezdrátové připojení, znamená vyšší rychlost, nižší latenci, minimalizované přetížení a otevřenou cestu pro aplikace založené na rozšířené a virtuální realitě nebo streamování v rozlišení 8K.

Adaptér Mercusys MA86XE dosahuje třípásmové rychlosti až 5,4 Gb/s na frekvenčních pásmech 6 GHz a 5 GHz 2402 Mb/s a v pásmu 2,4 GHz je to 574 Mb/s. S podporou technologie Wi-Fi 6E odemkne plný potenciál Wi-Fi 6E routeru. Díky nejnovější čipové sadě Intel® Wi-Fi 6E maximalizuje potenciál vysokorychlostního bezdrátového připojení, aniž by docházelo k rušení od starších zařízení.

Kombinace technologií OFDMA a MU-MIMO, jimiž adaptér disponuje, ještě více zvyšuje efektivitu připojení Wi-Fi tím, že umožňuje více zařízením komunikovat s routerem současně, namísto čekání na data, čímž je zajištěna maximální propustnost sítě. Širší pokrytí signálem pak umožňují dvě pevné vysokovýkonné všesměrové antény.

Hráči náročných herních titulů ocení minimální latenci, což je prodleva mezi požadavkem uživatele a provedením akce, kdy je tento požadavek zpracován. Mercusys MA86XE ji snižuje až o 75 %, což má za důsledek plynulé hraní v reálném čase, ale i perfektní zážitek z virtuální reality.

Stabilní a rychlé Bluetooth v mžiku

Adaptér je také vybaven Bluetooth verzí 5.2, která poskytuje stabilnější připojení a větší přenosovou rychlost než předchozí generace. Zařízení s Bluetooth stačí připojit k počítači a lze jej okamžitě používat.

Robustní zabezpečení

Mercusys myslí na bezpečí uživatelů. Adaptér je vybaven nejmodernějšími bezpečnostními protokoly WEP, WPA, WPA-2 a WPA3-SAE, poskytuje robustní ochranu proti útokům hrubou silnou a vytváří aktivní obranu díky 128bitovému šifrování.

Pásmo 6 GHz i pro Windows 10

Adaptér lze využít pro 64 - bitové systémy Windows 11 a Windows 10. Zejména uživatelé staršího z těchto operačních systémů uvítají přínos pásma 6 GHz, protože v současnosti jej podporuje jen nejnovější verze Windows.

 

Klíčové vlastnosti síťového adaptéru Mercusys MA86XE:

 

  • Podpora standardu Wi-Fi 6E
  • Třípásmové připojení s rychlostí až 5400 Mb/s (2 402 Mb/s v pásmech 6 GHz a 5 GHz, 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz)
  • Nejnovější čipová sada Intel® Wi-Fi 6E
  • Dvě vysoce výkonné antény
  • Bluetooth 5.2
  • Robustní zabezpečení včetně standardu WPA3
  • Plná podpora starších standardů 802.11ax/ac/a/b/g/n
  • Podpora Windows 10, 11 (64 bit)