logo
Přihlásit se Registrovat se
Napsat článek
  • Úvodní stránka
  • Nápady
  • Recepty
  • Návody
DOPORUČUJEME
Obrázek

Pečené kuře s bramborem a zeleninou na jednom pekáči

Suroviny: celé kuře mrkev paprika cibule brambory koření na kuře sůl

Rajská polévka se špeclemi

Obrázek
Obrázek
Polévku podáváme v hlubokém talíři nebo misce s lžičkou zakysané smetany a nastrouhaným parmezánem.

Budeme potřebovat

  • 1 rajská pasta, nebo protlak
  • 1 plechovka italských loupaných rajčat
  • Nové koření
  • Černé koření celé
  • Bobkový list
  • Sůl
  • Hladká mouka
  • Hnědý cukr
  • Zeleninový vývar
  • Hladká mouka
  • Kysaná smetana
  • Parmezán
  • 50 g másla
  • Špecle: 1 vejce, polohrubá mouka, sůl

Postup přípravy

  1. Do hrnce si dáme rozehřát máslo, přidáme 2 PL hladké mouky a připravíme jíšku. Až nám jíška trochu ztmavne, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a pastu nebo protlak.
  2. Všechno společně orestujeme, přidáme rajčata z konzervy a zalijeme zeleninovým vývarem.
  3. Přidáme sůl a hnědý cukr. Polévku aspoň 20 minut povaříme. 
  4. Špecle připravíme tak, že si rozklepneme vajíčko, přidáme sůl a polohrubou mouku přisypáváme jenom po malých lžičkách a mícháme. Těsto nesmí být tuhé, musí z lžíce stékat.
  5. Po 20 minutách, pomocí síta na halušky, protlačte těsto na špecle přímo do polévky.
  6. Až budou špecle uvařené, vyplavou na povrch a polévku můžeme stáhnout ze sporáku. Doporučuji ochutnat, popřípadě dochutit solí nebo cukrem.

 

 

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz
Autor: Redakce Datum zveřejnění: 12/24/18 Kategorie: Polévky
logo

O webu

  • Dvě varianty přídávání článku
  • O nás
  • Obecné podmínky

Spolupráce:

  • Chceš mít zde reklamu?
  • PR článek v DOPORUČUJEME
  • Pojištění proti všem problémům 
  • Jak vyčistit studnu?

© 2016-2025 iNÁVODY.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu zakázáno.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace