Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Letní zeleninová polévka s bylinkovými krupicovými noky
Do misky nebo hlubokého talíře naložíme horkou polévku a posypeme čerstvou petrželkou.
Budeme potřebovat
1 mrkev
1 malá kedlubna
1 ks menší cibulky
50 g zeleného hrášku
1 ks rajče
Hladkolistá petržel
Kopr
1 ks vejce
2 PL jemná krupice
50 g máslo
Voda
Bio zeleninový bujón
Sůl
Pepř
Postup přípravy
Mrkev, cibuli a kedlubnu si umyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Do rendlíku dáme máslo, rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibulku, osmahneme do zlatova, potom přidáme mrkev, kedlubnu, hrášek, rajče a znovu osmahneme.
Přidáme sůl, pepř, Bio zeleninový bujón a zalijeme vodou.
Polévku vaříme do té doby, než bude zelenina měkká. Do malé misky si rozklepneme vajíčko, přidáme krupici, nasekané bylinky kopr a petržel, sůl a vymíchame husté těstíčko.
Necháme 5 minut odležet. Až je zelenina v polévce měkká, pomocí lžíce vkládáme těstíčko přímo do polévky, tvoříme noky.
Až nám noky vyplavou na povrch polévky, jsou uvařené. Polévku stáhneme ze sporáku.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/24/18
Kategorie: Polévky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace