DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Vietnamská polévka PHO GA
Nejdřív si z kuřete a slepice uvaříme vývar, cca 2 litry, který se musí vařit minimálně 4 hodiny, aby měl opravdu sílu. Po uvaření vývar slejeme, maso obereme a dáme zpět do vývaru.
Do vývaru dáme vařit plátky zázvoru, česneku a houby, které jsme předem namočili. Vývar dochutíme rybí omáčkou.
Budeme potřebovat
- 1 kuře
- ½ slepice
- 2 stroužky česnek
- 2-3 listy čínského zelí
- Cca 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžíce rybí omáčky
- Svazek jarních cibulek
- 6 ks předem namočeného Jidášova ucha
- Chilli paprička
- Limetka
- Čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel
- Fazolové klíčky
- Rýžové nudle
Postup přípravy
- Nejdřív si z kuřete a slepice uvaříme vývar, cca 2 litry, který se musí vařit minimálně 4 hodiny, aby měl opravdu sílu. Po uvaření vývar slejeme, maso obereme a dáme zpět do vývaru.
- Do vývaru dáme vařit plátky zázvoru, česneku a houby, které jsme předem namočily. Vývar dochutíme rybí omáčkou.
- Do misek rozdělíme uvařené nudle, maso, houby, jemně pokrájené zelí a chilli papričky a zalijeme vývarem.
- Nakonec hustě zasypeme jemně nakrájenou cibulkou, petrželkou, koriandrem, fazolovými klíčky a zakápneme limetkou.
Autor: Lenka Jabloň Brutarová
Tento recept dodal VAŘENÍ S TOMEM