DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Uzená čočková polévka s krupicovými noky
Do tlakového hrnce dáme vařit uzené koleno s kořenovou zeleninou a kořením a vaříme do měkka. Do druhého hrnce dáme vařit propláchnutou čočku, kterou jsme si den předem namočili ve vodě a vaříme do měkka. Vývar z kostí scedíme, do vývaru přidáme obrané maso, nakrájenou zeleninu a uvařenou čočku. Dochutíme solí, pepřem, zelenou cibulkou, majoránkou a česnekem...
Budeme potřebovat
- Uzené koleno
- 4 mrkve
- 1 petržel
- 1 cibuli
- Kousek celeru
- Řapíkatý celer
- Nové koření
- Bobkový list
- Hrnek čočky
- Sůl
- Pepř
- Majoránka
- Česnek
- 1 vejce
- Voda
- Krupička
- Polohrubá mouka
- Česnek, majoránka
Postup přípravy
- Do tlakového hrnce dáme vařit uzené koleno s kořenovou zeleninou a kořením a vaříme do měkka.
- Do druhého hrnce dáme vařit propláchnutou čočku, kterou jsme si den předem namočili ve vodě a vaříme do měkka.
- Vývar z kostí scedíme, do vývaru přidáme obrané maso, nakrájenou zeleninu a uvařenou čočku.
- Dochutíme solí, pepřem, zelenou cibulkou, majoránkou a česnekem.
- Vejce si rozmícháme s troškou vody, přidáme krupičku, mouku, majoránku a česnek. Promícháme a lžičkou dáváme zavařit do polévky.
Fotografie a recept: Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička