DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Polévka z hlívy ústřičné s bramborovými noky
Hlívu si nakrájíme na proužky. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, restujeme, ale již na mírném plameni, přidáme všechno dané koření, párkrát promícháme a podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Asi v půlce vaření přidáme brambory na kostičky. Z daných surovin si připravíme vláčné bramborové těstíčko. Nakonec přes cedník na halušky zavaříme, přidáme česnek a majoránku, krátce povaříme.
Budeme potřebovat
- 400 g hlívy (nejlépe mladé plodnice)
- 3 brambory
- 3 cibule
- 3 lžíce sádla
- Vývar
- Pepř
- Sůl
- Kmín drcený
- Mletá paprika
- Chilli
- Česnek
- Bobkový list
- Nové koření
- Majoránka
- 750 g vařených brambor
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
Postup přípravy
- Hlívu si nakrájíme na proužky (krájím i nožičky, ale déle se vaří). Z velkých plodnic použijeme jen hlavičky.
- Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, restujeme, ale již na mírném plameni, přidáme všechno dané koření, párkrát promícháme a podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
- Asi v půlce vaření přidáme brambory na kostičky.
- Z daných surovin si připravíme vláčné bramborové těstíčko.
- Nakonec přes cedník na halušky zavaříme, přidáme česnek a majoránku, krátce povaříme.
Fotografie a recept: Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička