logo
Přihlásit se Registrovat se
Napsat článek
  • Úvodní stránka
  • Nápady
  • Recepty
  • Návody
DOPORUČUJEME
Obrázek

Růže z listového těsta

Suroviny: listové těsto kečup salám vysočina oregano vejce

Polévka z hlívy ústřičné s bramborovými noky

Obrázek
Obrázek
Hlívu si nakrájíme na proužky. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, restujeme, ale již na mírném plameni, přidáme všechno dané koření, párkrát promícháme a podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Asi v půlce vaření přidáme brambory na kostičky. Z daných surovin si připravíme vláčné bramborové těstíčko. Nakonec přes cedník na halušky zavaříme, přidáme česnek a majoránku, krátce povaříme.

Budeme potřebovat

  • 400 g hlívy (nejlépe mladé plodnice)
  • 3 brambory
  • 3 cibule
  • 3 lžíce sádla
  • Vývar
  • Pepř
  • Sůl
  • Kmín drcený
  • Mletá paprika
  • Chilli
  • Česnek
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Majoránka
  • 750 g vařených brambor
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce

Postup přípravy

  1. Hlívu si nakrájíme na proužky (krájím i nožičky, ale déle se vaří). Z velkých plodnic použijeme jen hlavičky.
  2. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, restujeme, ale již na mírném plameni, přidáme všechno dané koření, párkrát promícháme a podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
  3. Asi v půlce vaření přidáme brambory na kostičky.
  4. Z daných surovin si připravíme vláčné bramborové těstíčko.
  5. Nakonec přes cedník na halušky zavaříme, přidáme česnek a majoránku, krátce povaříme.


 

 

Fotografie a recept: Romana Langerová Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o. Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička
Autor: Redakce Datum zveřejnění: 12/24/18 Kategorie: Polévky
logo

O webu

  • Dvě varianty přídávání článku
  • O nás
  • Obecné podmínky

Spolupráce:

  • Chceš mít zde reklamu?
  • PR článek v DOPORUČUJEME
  • Pojištění proti všem problémům 
  • Jak vyčistit studnu?

© 2016-2025 iNÁVODY.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu zakázáno.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace