logo
Přihlásit se Registrovat se
Napsat článek
  • Úvodní stránka
  • Nápady
  • Recepty
  • Návody
DOPORUČUJEME
Obrázek

Růže z listového těsta

Suroviny: listové těsto kečup salám vysočina oregano vejce

Postupně pečená husička se zelím

Obrázek
Obrázek
Podáváme s domácím kynutým knedlíkem, nebo výbornými houskovými/bramborovými knedlíky od Lázníčky.

Budeme potřebovat

  • 1 husa
  • Velké jablíčko
  • Kmín celý
  • Sůl
  • Voda
  • 1 balíček kysaného zelí
  • Olej
  • 3 cibule
  • Kmín drcený
  • Bobkový list
  • Cukr
  • 3 brambory

Postup přípravy

  1. Husu po omytí nasolíme z vrchu i uvnitř a okmínujeme. Položíme do pekáčku, do husy vložíme celé jablíčko a mírně podlijeme.
  2. Pečeme zakrytou asi 3/4 hodiny na 140 stupňů a vypneme. Pokračujeme za 2-3 hodiny, začneme nejlépe večer.
  3. Takto postupujeme asi 4x, ale další pečící intervaly již jen tak 20 minut.
  4. Postupně i políváme výpekem. Poslední, 5.pečení, již s odkrytou husičkou, políváme výpekem, do zlatova. 
  5. Na oleji si opražíme cibulku do zlatova, přidáme 3 lžičky krupicového cukru a pražíme asi 5 minut. Přidáme scezené zelí a orestujeme.
  6. Podlijeme vodou, dochutíme kmínem, solí, bobkovým listem a dusíme do skoro měkka.
  7. Nakonec přidáme najemno strouhané brambory a krátce ovaříme.
Fotografie s receptem: Romana Langerová Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o. Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička
Autor: Redakce Datum zveřejnění: 12/25/18 Kategorie: Maso a ryby
logo

O webu

  • Dvě varianty přídávání článku
  • O nás
  • Obecné podmínky

Spolupráce:

  • Chceš mít zde reklamu?
  • PR článek v DOPORUČUJEME
  • Pojištění proti všem problémům 
  • Jak vyčistit studnu?

© 2016-2025 iNÁVODY.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu zakázáno.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace