DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Postupně pečená husička se zelím
Podáváme s domácím kynutým knedlíkem, nebo výbornými houskovými/bramborovými knedlíky od Lázníčky.
Budeme potřebovat
- 1 husa
- Velké jablíčko
- Kmín celý
- Sůl
- Voda
- 1 balíček kysaného zelí
- Olej
- 3 cibule
- Kmín drcený
- Bobkový list
- Cukr
- 3 brambory
Postup přípravy
- Husu po omytí nasolíme z vrchu i uvnitř a okmínujeme. Položíme do pekáčku, do husy vložíme celé jablíčko a mírně podlijeme.
- Pečeme zakrytou asi 3/4 hodiny na 140 stupňů a vypneme. Pokračujeme za 2-3 hodiny, začneme nejlépe večer.
- Takto postupujeme asi 4x, ale další pečící intervaly již jen tak 20 minut.
- Postupně i políváme výpekem. Poslední, 5.pečení, již s odkrytou husičkou, políváme výpekem, do zlatova.
- Na oleji si opražíme cibulku do zlatova, přidáme 3 lžičky krupicového cukru a pražíme asi 5 minut. Přidáme scezené zelí a orestujeme.
- Podlijeme vodou, dochutíme kmínem, solí, bobkovým listem a dusíme do skoro měkka.
- Nakonec přidáme najemno strouhané brambory a krátce ovaříme.
Fotografie s receptem: Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička