DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Citronová krůtí prsa s tymiánem
Na talíř naložíme porci pečených brambor, porci krůtího steaku a čerstvě připraveného lehkého salátu. Lze servírovat na různých prkénkách, nebo speciálních mísách. Šťávu, která se nám uvolnila s masa, slejeme do malého omáčníku a servírujeme s pokrmem.
Budeme potřebovat
- 750 g krůtích prsou
- 1 BIO citrón
- Čerstvý tymián
- 4 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- 750 g brambor
- Olivový olej
- 50 g másla
- Ledový salát
- Čerstvá paprika
- Čerstvé rajče
- Čerstvá okurka
- Cibule
Postup přípravy
- Maso si umyjeme a nakrájíme na steaky. 1 stroužek česneku si prolisujeme do misky, přidáme sůl, pepř, nastrouhanou citronovou kůru, čerstvý tymián a olivový olej.
- Vše důkladně promícháme a touto směsí potřeme každý plátek masa. Dáme do lednice na 1/2 hodiny odležet.
- Brambory si umyjeme, nakrájíme na půlky, osušíme, 3 stroužky česneku si roztučeme i se slupkou, přidáme k bramborám, osolíme, opepříme, přidáme 2PL olivového oleje, vše promícháme a nasypeme na plech s pečícím papírem.
- Dáme do trouby péct na 200°C. Zhruba za 1/2 hodiny budou upečené. V průběhu pečení aspoň jednou obracíme.
- Salát: zeleninu (ledový salát, papriku, rajče, okurku, cibuli) si očistíme a umyjeme, nakrájíme na menší kousky, přendáme do větší salátové mísy.
- Těsně před podáváním zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme, opepříme a vše promícháme.
- Maso vyndáme z lednice. Na sporák si dáme rozehřát steakovou pánev, až je pánev opravdu horká položíme na ní steaky, opékáme z každé strany zhruba 3 minuty, před dopečením poklademe na každý masa kousek másla, přiklopíme pokličkou a necháme maso chvíli odpočinout.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz