DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Štěpánská hovězí pečeně
Podáváme s výborným karlovarským knedlíkem od Lázničky.
Budeme potřebovat
- 500 g kvalitního zadního hovězího, nebo roštěné
- 50 g slaniny
- Hořčice
- 2 vejce uvařená natvrdo
- Sůl
- Černý pepř
- 2 cibule
- Sádlo
- Vývar
Postup přípravy
- Z masa si ukrojíme 2 plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme na každý plátek celé vejce uvařené natvrdo a proužek slaniny.
- Smotáme a spíchneme párátky nebo jehlou na závitky. Na rozpáleném sádle v pekáčku orestujeme cibuli a vložíme maso, orestujeme ze všech stran, pak podlijeme vývarem, nebo vodou, přiklopíme a v troubě pečeme do měkka asi 2 hodiny.
- Maso během pečení obracíme a podléváme výpekem. Nakonec zaprášíme moukou.
Fotografie a recept: Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička