DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Masové kuličky v rajské omáčce
Podáváme s výborným houskovým bylinkovým knedlíkem Láznička.
Budeme potřebovat
- 700 g mletého hovězího masa
- 0,5 dcl vody
- 1 lžíce oleje
- 2 vejce
- Sůl
- Pepř
- Majoránka
- Bazalka
- Mletá paprika
- Cibula
- Palička česneku
- Hladká mouka
- Na omáčku:
- Několik čerstvých rajčat
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 cibule
- 1 l vody (vývar)
- Sůl, pepř
- 3 ks nového koření
- 3 kuličky pepře
- 2 bobkové listy
- 2 ks hřebíčku
- Malá lžička skořice mleté
- 200 g rajského protlaku
Postup přípravy
- Do mísy si dáme vejce, všechno dané koření, vodu, olej, nakrájenou cibulku a lisovaný česnek. Vše pořádně promícháme a přidáme mleté maso a rukou pěkně prohněteme.
- Mokrou rukou tvoříme koule, každou obalíme v mouce, skládáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme asi 30 minut.
- Omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, orestujeme, pak přidáme mouku a připravíme cibulovou jíšku, kterou rozředíme vodou, či vývarem, a stále mícháme.
- Přidáme rajský protlak, pokrájená rajčata, všechno dané koření a za stálého míchání vaříme asi 20 minut.
- Nakonec omáčku scedíme do zapékací mísy, přidáme pečené koule i s výpekem a dáme do trouby dopéct asi 15 minut.
Hrudek se nemusíme obávat, budeme na závěr cedit.
Fotografie a recept: Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička