logo
Přihlásit se Registrovat se
Napsat článek
  • Úvodní stránka
  • Nápady
  • Recepty
  • Návody
DOPORUČUJEME
Obrázek

Růže z listového těsta

Suroviny: listové těsto kečup salám vysočina oregano vejce

Masové koule

Obrázek
Obrázek
Omyjeme a očistíme papriku a rajčata a nakrájíme je na kostičky. Mleté maso přendáme do misky a přidáme k němu vejce, aby směs držela dobře pohromadě. Osolíme a opepříme podle chuti a můžeme přidat i česnek, aby bylo maso výraznější...

Budeme potřebovat

  • 500 g mletého masa (hovězího, vepřového, nebo mixovaného)
  • 5 ks zelené papriky
  • 5 ks rajčat
  • 3 velké lžíce másla
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Rýže

Postup přípravy

  1. Omyjeme a očistíme papriku a rajčata a nakrájíme je na kostičky. Mleté maso přendáme do misky a přidáme k němu vejce, aby směs držela dobře pohromadě.
  2. Osolíme a opepříme podle chuti a můžeme přidat i česnek, aby bylo maso výraznější. Vše pečlivě zamícháme.
  3. Z vytvořené směsi začneme vytvářet malé kuličky. Pokud se lepí a jsou nekonzistentní, můžeme si pomoci troškou strouhanky.
  4. Pekáč vymažeme máslem a nejprve položíme rajčata a papriku. Na zeleninu můžeme ještě přidat nadrcený stroužek česneku.
  5. Naklademe masové kuličky, navrch můžeme posypat ještě zbytkem zeleniny. Poslední vrstvou může být nastrouhaný sýr.
  6. Pečeme v troubě na 180°asi 1 hodinu. Prvních 30 minut necháme pekáč přiklopený, a na další půl hodinu odklopený.
  7. Uvaříme rýži. Když jsou kuličky zlatavé a směs pustila šťávu, smícháme s rýží a podáváme na stůl.
Článek dodal Pedro.
Autor: Redakce Datum zveřejnění: 12/25/18 Kategorie: Maso a ryby
logo

O webu

  • Dvě varianty přídávání článku
  • O nás
  • Obecné podmínky

Spolupráce:

  • Chceš mít zde reklamu?
  • PR článek v DOPORUČUJEME
  • Pojištění proti všem problémům 
  • Jak vyčistit studnu?

© 2016-2025 iNÁVODY.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu zakázáno.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace