DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Plněná krkovička, špenát, karlovarský knedlík
Podáváme s KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM LÁZNIČKA
Budeme potřebovat
- 200 g žampionů
- 200 g mleté vepřové plece
- 2 cibule
- Plnotučná hořčice
- 6 stroužků česneku
- 1 vejce
- 1 lžíce sádla
- 100 g slaniny
- Sůl, drcený kmín, paprika, majoránka
- Vývar
- Špenát:
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 50 ml 30% smetany
- 3 vejce
- Sůl, pepř, česnek
- 500 g špenátového protlaku
Postup přípravy
- Plátky krkovičky naklepeme, nasolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Pak na ně naneseme směs, kterou jsme si připravili tak, že jsme zpěnili na slanině a troše sádla cibulku, přidali na jemno pokrájené žampiony, dochutili solí a kmínem, pak smíchali s mletým masem, do něhož jsme přidali 2 stroužky česneku, kmín, majoránku a papriku.
- Svineme v rolky, zadrezírujeme provázkem a opečeme na sádle. Pak si připravíme pekáček, rozpustíme zbylou slaninu, přidáme cibuli, česnek, vložíme závitky, podlijeme trochu vývarem a za občasného podlévání pečeme asi 45 minut.
- Výpek zředíme, zredukujeme a zahustíme francouzskou jíškou (kostička másla obalená v hladké mouce), případně dochutíme pepřem a česnekem.
- V kastrůlku rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a povolený špenátový protlak. Osolíme, opepříme, dusíme asi deset minut, pak přidáme dva prolisované stroužky česneku a tři vejce.
- Mícháme tak, aby se nám ve špenátu nesrazila (na malém plameni). Na závěr zjemníme smetanou.
Fotografie a recept: Tomáš Mika a Hana Trnková
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička