DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Záhorácký závitek s drbáky
Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek přikryjeme propláchnutým kysaným zelím, které jsme pokmínovali a přidáme špalíček anglické slaniny. Zabalíme, svážeme a opečeme na sádle...
Budeme potřebovat
- 500 g kýty nebo krkovičky
- 200 g kysaného zelí
- 200 g tučné anglické slaniny vcelku
- 2 menší cibule
- Sůl, pepř, kmín
- 3 lžíce sádla
- Vývar
- Na knedlíky:
- Sůl, voda
- 350 g vystydlých vařených brambor
- 1 nakrájená žemle
- 2 vejce
- 150 g hrubé mouky, lžíce škrobu
- 350 g syrových brambor
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek přikryjeme propláchnutým kysaným zelím, které jsme pokmínovali a přidáme špalíček anglické slaniny.
- Zabalíme, svážeme a opečeme na sádle. V kastrolu rozškvaříme zbytek slaniny, přidáme sádlo, necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, vložíme závitky, podlijeme, okmínujeme, dáme zbytek zelí, zalijeme vývarem a dusíme do měkka.
- Štávu zredukujeme a zahustíme hladkou moukou. Důkladně provaříme.
- Knedlíky: Nastrouháme syrové brambory, které vymačkáme, přidáme vařené nastrouhané brambory, žemli, vejce, sůl a mouku.
- V osolené vodě pak vaříme kulaté knedlíky o průměru 8-10 cm, které jsme vytvořili mokrýma rukama asi osm až deset minut.
Pro 4 osoby
Fotografie a recept: Tomáš Mika a Hana Trnková
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička