DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Vepřové rolky ala štěpánská, houskový knedlík
Podáváme s výborným houskovým knedlíkem Láznička.
Budeme potřebovat
- 700 g kotlety bez kosti
- 250 g královské slaniny
- 3 lžíce oleje
- 4 vejce
- 2 cibule
- 6 sterilovaných okurek
- 200 g baby mrkviček
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 l vývaru
- Voda
- 1/2 lžičky škrobu na přípravu masa
Postup přípravy
- Vejce si uvaříme natvrdo. Kotletu si nakrájíme tak - první plátek nedokrojíme, až druhý.
- Vzniknou nám 4 dvojplátky, které mírně naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe dvěma plátky slaniny , položíme vejce uvařené natvrdo a srolujeme.
- Každý závitek pak zabalíme do slaniny a spíchneme jehlou, nebo párátkem.
- V pekáčku na oleji restujeme cibuli, mírně podlijeme vodou, přidáme hořčici, sojovou omáčku a promícháme.
- Přidáme rolky, podlijeme vývarem, přisypeme baby mrkvičky, nakrájené sterilované okurky a pečeme zakryté mírně přes hodinu.
- Rolky vyjmeme na talíř a odstraníme jehly, či párátka.
- Omáčku zahustíme škrobem, rozmíchaným v trošce vody a krátce povaříme.
Fotografie a recept: Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička