DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Kapří guláš
Všichni milovníci kapra musí ochutnat!
Budeme potřebovat
- 1 kg kapra
- 100 g rajčat
- 100 g paprikových lusků
- 50 g slaniny
- 1 lžička sladké mleté papriky (maďarské)
- 1 lžička hladké mouky
- 0,25 l sladké smetany
- 2 ks středně velké cibule
- Mletý pepř
- Voda
- Sůl
Postup přípravy
- Maso z kapra zbavené kostí pokrájíme na větší kostky, osolíme ho, okořeníme pepřem a obalíme v hladké mouce.
- Na kostičky pokrájenou slaninu bez kůže rozpustíme na rozpálené pánvi, obalené rybí kostky zprudka opečeme na tuku.
- Orestované rybí maso opatrně vyndáme, na pánev nasypeme na na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme mletou červenou paprikou a ihned podlijeme teplou vodou.
- Přidáme na kolečka pokrájená rajčata a na nudličky pokrájenou papriku, vložíme zpět kostky kapra a dusíme je doměkka.
- Guláš zjemníme smetanou, přidáme kousek másla, dochutíme pepřem a solí, zamícháme a nejlépe ihned podáváme.
Na kostky pokrájené maso z kapra, okořeněné, obalené moukou, pak podušené na cibulce, slanině, paprice a rajčatech.
Jako přílohu servírujeme vařené brambory, bramborovou kaši, nebo například chleba.