DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Ucha
Tradiční ruská rybí polévka. Zmínky o vaření uchy najdeme už v psaných dokumentech z 11. století, tehdy se uchou nazýval masový i slepičí vývar, ale až od 15. století ucha znamená v Rusku pouze rybí polévku. Recept je z kapra, ale lze použít i jiné druhy ryby.
Budeme potřebovat
- Hlavy, ocasy, jikry a mlíčí ze 2 kusů kaprů
- 100 g rajského protlaku
- 2 dl sladkokyselého nálevu z okurek
- 4 kuličky celého pepře
- 2 ks sladkokyselé okurky
- 2 bobkové listy
- 2 brambory
- 1 ks petržele
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkve
- 1 lžíce kopru
- Kousek celeru
- Voda
- Pepř
- Sůl
Postup přípravy
- Do mírně osolené vody dáme očištěné rybí hlavy, ocasy, jikry nebo mlíčí, přidáme bobkový list, celý pepř a vše povaříme doměkka.
- Uvařené části ryb slijeme, vývar dáme stranou a obereme maso z hlav a ocasů.
- Do rybího vývaru přidáme nakrájené brambory, cibuli a kořenovou zeleninu, vaříme doměkka.
- Když brambory a zelenina změkne, přidáme rajský protlak, nakrájené okurky, přilijeme nálev z okurek a krátce vše povaříme.
- Nakonec do polévky přidáme rybí maso, jikry nebo mlíčí, 1 lžičku nasekaného kopru, dochutíme pepřem, solí a horkou polévku podáváme.
Tento recept dodal www.rybarskyrozcestnik.cz