logo
Přihlásit se Registrovat se
Napsat článek
  • Úvodní stránka
  • Nápady
  • Recepty
  • Návody
DOPORUČUJEME
Obrázek

Růže z listového těsta

Suroviny: listové těsto kečup salám vysočina oregano vejce

Ucha

Obrázek
Obrázek Obrázek
Tradiční ruská rybí polévka. Zmínky o vaření uchy najdeme už v psaných dokumentech z 11. století, tehdy se uchou nazýval masový i slepičí vývar, ale až od 15. století ucha znamená v Rusku pouze rybí polévku. Recept je z kapra, ale lze použít i jiné druhy ryby.

Budeme potřebovat

  • Hlavy, ocasy, jikry a mlíčí ze 2 kusů kaprů
  • 100 g rajského protlaku
  • 2 dl sladkokyselého nálevu z okurek
  • 4 kuličky celého pepře
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 bobkové listy
  • 2 brambory
  • 1 ks petržele
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 lžíce kopru
  • Kousek celeru
  • Voda
  • Pepř
  • Sůl

Postup přípravy

  1. Do mírně osolené vody dáme očištěné rybí hlavy, ocasy, jikry nebo mlíčí, přidáme bobkový list, celý pepř a vše povaříme doměkka.
  2. Uvařené části ryb slijeme, vývar dáme stranou a obereme maso z hlav a ocasů.
  3. Do rybího vývaru přidáme nakrájené brambory, cibuli a kořenovou zeleninu, vaříme doměkka.
  4. Když brambory a zelenina změkne, přidáme rajský protlak, nakrájené okurky, přilijeme nálev z okurek a krátce vše povaříme.
  5. Nakonec do polévky přidáme rybí maso, jikry nebo mlíčí, 1 lžičku nasekaného kopru, dochutíme pepřem, solí a horkou polévku podáváme.
Tento recept dodal www.rybarskyrozcestnik.cz
Autor: Redakce Datum zveřejnění: 12/26/18 Kategorie: Maso a ryby
logo

O webu

  • Dvě varianty přídávání článku
  • O nás
  • Obecné podmínky

Spolupráce:

  • Chceš mít zde reklamu?
  • PR článek v DOPORUČUJEME
  • Pojištění proti všem problémům 
  • Jak vyčistit studnu?

© 2016-2025 iNÁVODY.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu zakázáno.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace