DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Ryba v oleji
V oleji naložené rybí maso, skvělá konzerva na zimu. Dá se jíst jen tak, nebo dobře poslouží jako polotovar na další zpracování, například na obložení pizzy, na pomazánku apod.
Budeme potřebovat
- 1 kg libovolného čerstvého rybího masa
- Olej (slunečnicový, ale může být i olivový)
- Ocet 8 %
- Voda
- Sůl
- Vhodné sklenice s uzávěrem (zavařovací)
- Koření a další suroviny do každé sklenice:
- 1 ks středně velké cibule
- 2 bobkové listy
- Několik kuliček černého pepře a nového koření
Postup přípravy
- Filety z ryb nakrájíme na menší, ale silnější, plátky, propláchneme je studenou vodou, pak je nasolíme, soli dáme raději více než méně, necháme je v lednici 2-3 dny naložené v soli, přebytečnou vodu, co maso pustí, každý den slijeme
- Nasolené rybí maso důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané tentokrát naložíme na 2-3 dny do octa.
- Opět důkldně propláchneme pod studenou tekoucí vodou (případně stáhneme kůži).
- Do vhodných sklenic s uzávěrem vyskládáme připravené rybí maso spolu s cibulí nakrájenou na kolečka a kořením, zalijeme až po okraj mírně prohřátým olejem a necháme, důkladně uzavřené, 8-10 dní uležet.
Naložení v soli a octu + 8 dní uležení.
Tento recept dodal www.rybarskyrozcestnik.cz