DOPORUČUJEME
Domácí játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Jak vyrobit domácí těstoviny
Připravit si domácí těstoviny není žádná věda, ani vám to nezabere příliš času. Dnes se s vámi podělím o to, jakým způsobem dělám těstoviny já.
Budeme potřebovat
- mouka
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- 0,5 ČL soli
- olej
Postup přípravy
- Prosejeme mouku a na vále uděláme důlek, do kterého rozklepneme dvě celá vejce - měla by mít pokojovou teplotu, přidáme i dvě lžíce oleje a půl čajové lžičky soli, pokud budeme těstoviny chtít hned konzumovat.
- Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte malinko vody. Vypracujeme těsto, uděláme z něj bochánek a zabalíme do potravinové fólie a necháme tak asi hodinu odpočívat.
- Těsto si rozdělíme na 2 poloviny, aby se nám lépe pracovalo a z každé vyválíme placku o síle cca 2-3 mm. Vál musí být dobře pomoučený. Plátem těsta při válení pootáčíte, abyste dosáhli rovnoměrného rozválení.
- Pokud máte plát těsta takto připravený můžete rádýlkem či ostrým nožem krájet nudle délky a velikosti, kterou chcete dosáhnout.
- Připravte si velký hrnec s vodou. Do hrnce dáme vodu, přivedeme k varu, osolíme. Na 300 gramů těstovin dáváme 1lžičku soli.
- Těstoviny dáváme do hrnce s vodou až v okamžiku, kdy voda již pořádně vře, ne dříve. Je dobré občas je promíchat, aby se nelepily ke dnu hrnce. Vaří se dle velikosti cca 3-10 minut.
- Po uvaření rychle slijeme přes cedník.
Tyto těstoviny můžete konzumovat samostatně nebo jako přílohu např. k masitým pokrmům.
Pokud přijmete můj typ dělávám i těstoviny kurkumové a jsou vynikající. Kurkuma je nesmírně zdravá a navíc těstoviny nádherně obarví. Pokud chci těstoviny do polévky, samozřejmě přizpůsobím tvar i velikost.
Tento recept dodal web Woman-today.cz