Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Penne s rajčaty a lilkem
Do hlubokého talíře naložíme porci voňavých penne, posypeme parmezánem, pokapeme olivovým olejem a můžeme dozdobit čerstvou bazalkou nebo čerstvým polníčkem.
Budeme potřebovat
200 g penne
1 lilek
hrst oliv
parmezán
parmezán
3 rajčata
sůl, pepř
1 česnek
čerstvá bazalka
Postup přípravy
Do vroucí vody dáme uvařit těstoviny (dle návodu). Těstoviny vaříme vždy AL dente(na zkus).
Rajčata si nařízneme a spaříme je vroucí vodou. Zhruba po jedné minutě je vybereme a ochladíme je v ledové vodě.
Rajčata oloupeme a nakrájíme na středně velké kousky.
Rozehřejeme si pánev, přidáme olivový olej a česnek, který roztlačíme dlaní. Česnek přidáváme pouze proto, aby nám ovoněl olej, na konci ho vybereme.
Potom přidáme nakrájená rajčata, olivy, lilek, čerstvou bazalku, sůl a pepř. Všechno spolu promícháme a necháme podusit asi 5 minut.
Z pánve odstraníme stroužek česneku. Až jsou penne uvařené, vrátíme pánev na sporák.
Penne přidáme do pánve a prohodíme. Dále přidáme do pánve trochu parmezánu, čerstvé bazalky a znovu všechno spolu promícháme.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace