Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Žampionová omáčka
Omáčku můžeme servírovat s bramborou kaší, houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Budeme potřebovat
1/2 kg žampionů
zeleninový vývar
hladká mouka
sůl, bílý pepř
citrón
1 kelímek smetany 33%
100 g másla
Postup přípravy
Žampiony si očistíme a umyjeme. Nakrájíme je na pěkné plátky.
Do rendlíku si dáme máslo a rozehřejeme ho. Přidáme žampiony, sůl, pepř, všechno promícháme a necháme zhruba 5 minut opékat.
Po 5 minutách houby poprášíme hladkou moukou, zarestujeme a zalejeme zeleninovým vývarem.
Množství vývaru by mělo být 1 cm nad houbami. Rendlík přiklopíme a necháme omáčku dusit 20 minut. Po 20 minutách, bude tekutina zredukována, asi o 1/3.
Přilijeme smetanu a dále necháme povařit asi 10 minut. Rendlík necháme bez pokličky, aby se omáčka lépe redukovala a získala krémovitou konzistenci.
Nakonec omáčku dochutíme šťávou z citrónu, popřípadě solí a pepřem. Na závěr můžeme přidat oříšek másla.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/27/18
Kategorie: Omáčky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace