Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Tvarohové nočky s jahodovou omáčkou
Servírujeme se studenou jahodovou omáčkou.
Budeme potřebovat
250 g měkkého tvarohu ve fólii
1 žloutek
125 g dětské krupičky
citronová kůra
1 vanilkový cukr
špetku soli
hrnek strouhanky
1/3 hrnku cukru
1 jablko
10 jahod
200 ml smetany
4 lžíce másla
hřebíček, citron, skořice, rum
Postup přípravy
Krupičku smícháme s tvarohem, solí, lžící smetany, žloutkem, přidáme citronovou kůru a sůl a propracujeme. Tvoříme menší nočky, které pět minut zavařujeme v osolené vodě.
Jahody omyjeme, nakrájíme, přidáme cukr a rozmixujeme. Zjemníme smetanou.
Na pánvi rozpustíme cukr, uděláme si světlý karamel, pak přilijeme trochu rumu a přidáme na plátky nakrájená jablka.
Ochutíme skořicí, hřebíčkem a plátkem citronu.
Necháme zkaramelizovat asi deset minut.
Uvařené nočky obalujeme ve strouhance, kterou jsme opražili do zlatova na másle a přidáme cukr.
2 porce
Fotografie a recept: Hana Trnková
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace