Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Zelné závitky
Zelné listy povaříme. Omytou rýži opražíme na sádle, zalijeme vodou, osolíme a dusíme. Zeleninu nakrájenou na kostičky uvaříme v malém množstvím vody...
Budeme potřebovat
8 větších zelných listů
4 lžíce rýže, sůl
1 hrnek různé zeleniny
1 cibule
2 stroužky česneku
Pepř
2 žloutky
Petrželka
1 hrnek sladké smetany
1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Zelné listy povaříme. Omytou rýži opražíme na sádle, zalijeme vodou, osolíme a dusíme.
Zeleninu nakrájenou na kostičky uvaříme v malém množstvím vody.
Cibuli a česnek nakrájíme a opečeme. Přidáme hotovou rýži, uvařenou zeleninu a vmícháme žloutky. Přidáme pepř, sůl, nasekanou petrželku a vše smícháme.
Vzniklou hmotou naplníme zelné listy, stočíme je a vložíme do olejem vymazaného pekáče.
Podlijeme trochou vody a v troubě upečeme. Před dopečením zalijeme smetanou s moukou.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace