Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Celerová remuláda s hruškou a parmskou šunkou
Na tác naložíme celerovou remuládu, kolem ní uložíme do nepravidelných tvarů parmskou šunku a dozdobíme kousky kapary, nebo můžeme celou remuládu posypat čerstvou petrželí.
Budeme potřebovat
1 celer bulvový
2 hrušky
hladkolistá petržel
vinný ocetv
dijon hořcice
sůl
pepř
olivový olej
parmská šunka
kapary
Postup přípravy
Celer si oloupeme a pořádně ho umyjeme. Hrušky a petržel si taky pořádně umyjeme. Můžeme použít buď ruční struhadlo, nebo robota, který nám celer a hrušku nastrouhá.
Nastrouhané suroviny dáme do mísy a pustíme se do přípravy dresingu.
Do malé mističky si dáme 1 ČL vinného octa, 1 ČL dijon hořcice, sůl, pepř a 4 PL olivového oleje.
Vše spolu šleháme až nám vznikne emulze.
Nakrájíme petržel a přidáme ji do mísy s celerem a hruškou. Přidáme emulzi a všechno spolu jemně promícháme.
Necháme odležet v lednici aspoň 15 min, zakryté fresh fólií, aby se nám všechny chutě propojily.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace