Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
Housku rozkrojíme, obě strany namažeme máslem a společně se slaninou opečeme na pánvi. V menším hrnci přivedeme k varu vodu a vmícháme do ní lžíci octa.
Budeme potřebovat
kulatá houska/ žemle
máslo
slanina
ocet
vejce
pažitka
holandská omáčka
Postup přípravy
Housku rozkrojíme, obě strany namažeme máslem a společně se slaninou opečeme na pánvi.
V menším hrnci přivedeme k varu vodu a vmícháme do ní lžíci octa.
Do hrnku rozklepneme vejce, vodu v hrnci zamícháme a vejce vložíme opatrně do víru.
Vejce vaříme 2-3 minuty a pak ho děrovanou naběračkou vyjmeme ven.
Na opečenou housku poklademe slaninu, vložíme vajíčku a přelijeme holandskou omáčkou.
Nakonec dochutíme čerstvě nasekanou pažitkou.
Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/30/18
Kategorie: Snídaně
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace