Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Piškotová roláda s ořechy a čokoládou
Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s cukrem krystal v robotu do světlé pěny. Přidáme mouky a kypřící prášek a společně smícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Snížíme otáčky a pomalu vmícháme sníh do směsi.
Budeme potřebovat
4 vejce
80 g hladké mouky
80 g cukru krystal
250 g mascarpone
300 g přírodního smetanového sýru
60 g moučkového cukru
60 g kakaa
1 lžička prášku do pečiva
tmavá čokoláda 70%
vlašské oříšky
Postup přípravy
Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s cukrem krystal v robotu do světlé pěny.
Přidáme mouky a kypřící prášek a společně smícháme.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Snížíme otáčky a pomalu vmícháme sníh do směsi.
Na dno plechu použijeme pečící papír. Těsto vlijeme a rozetřeme na plech.
Pečeme 15-20 minut na 160°C.
Piškot necháme chvilku vychladnout a zabalíme do vlhké utěrky. Necháme zchladnout 5-8 minut.
Mezitím si připravíme krém. V mixéru smícháme mascarpone, smetanový sýr, cukr moučku a kakao.
Roládu rozvineme a potřeme krémem. Použijeme asi 3/4 krému.
Roládu srolujeme, zabalíme do fólie a vložíme do lednice – chladíme asi 1h.
Oříšky nasekáme nahrubo. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
Roládu nakonec potřeme po celém povrchu zbylým krémem, posypeme oříšky a ozdobíme čokoládou. Necháme zchladit 30-60 minut.
Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/30/18
Kategorie: Pečení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace