Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Domácí mini quiche
Perfektní video recept na domácí mini quiche
Budeme potřebovat
Ingredience na těsto:
70 g máslo + 10 g na vymazání
špetka soli
4 lžíce studené vody
160 g hladké mouky
Ingredience na náplň:
100 g nastrouhaný čedar + na posypání
8-10 kusů cherry rajčat
oblíbená klobáska
jarní cibulka nakrájená na menší kousky
půlka pórku nakrájená na menší kousky
sůl
pepř
olej
zakysaná smetana
Postup přípravy
Mouku, máslo a sůl zpracujeme na drobenku, vlijeme vodu a zpracujeme v těsto.
Zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice na 20 minut.
Zbytek másla použijeme na vymazání forem na koláč.
Po 20 min těsto rozválíme na tenký plát a opatrně přendáme do forem na koláč. Necháme chladit v lednici 15 minut.
Mezitím v hrnci na oleji osmahneme cibulku a pórek, pak přidáme rajčátka a klobásu a společně smažíme 3-5 minut.
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia (355 stupňů Fahrenheita). Dno těsta vyložíme pečícím papírem a jako zátěž použijeme například cizrnu, čočku, hrách...
Pečeme 10-15 min, vyndáme zátěž a pečící papír a pečeme 10 minut. Mezitím v misce smícháme smetanu, vejce, čedar, sůl a pepř.
Když je těsto upečené, naplníme formičky střídavě směsí z misky a z hrnce.
Navrch posypeme čedarem a dáme zpět do trouby na 25-35 min. Čas pečení záleží na tom, jak velká je forma na koláč.
Když nůž zapíchnete do středu těsta a vyjde čistý, je koláč upečený. Nechte ve formě zchladnout a podávejte.
Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel
Pro další recepty prosím dejte odběr na našem kanále, natáčíme min. 1-2 videa týdně!
Určitě budeme rádi za každý komentář, pokud se recept líbí dejte like a sdílejte mezi přáteli!
Děkujeme za sledování!
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace