Kurýr věci vyzvedne, odveze do spolupracující čistírny a přiveze zpět čisté v požadovanou dobu. Jednoduché, pohodlné, inovativní a udržitelné. Cíl Cleany totiž není nijak malý. Zakladatelé mají ambice změnit celý trh prádelenství a čistírenství s ohledem na ekologii a moderní technologie. Cleany spolupracuje s rodinnými firmami s dlouholetou tradicí a pomáhá jim udržet krok s dobou, spojit je s novými zákazníky dle požadavků 21. století. Preferuje ekologický způsob čištění a spřátelené čistírny si pečlivě vybírá.

“Chceme se stát jedničkou v oboru a poskytnout našim zákazníkům nejlepší servis na trhu,” říká CEO Cleany.cz Hanuš Zvolský, který spolu se svým parťákem Martinem Holčekem stojí za celou myšlenkou.. Vyvinuli webovou aplikaci a vytvořili unikátní systém, který už přes rok funguje na trhu. V tuto chvíli působí zatím jen v Praze, ale v blízké době plánují službu rozšířit do dalších českých měst a v budoucnu i do zahraničí, a to především díky nově získané investici.

Investor Jiří Hlavenka

Cleany si získalo důvěru a sympatie známého podnikatele, investora a krajského politika – Jiřího Hlavenky, který se letos na podzim rozhodl do startupu investovat. 

„Prádelny a čistírny jsou komplikovaný, fragmentovaný a nepříliš vyspělý trh, který se od devadesátých let moc neposunul,“ říká Jiří Hlavenka, kterého kromě potenciálu samotného projektu při rozhodování zajímali také jeho zakladatelé. „Hanuš s Martinem mají poctivý a pečlivý přístup. Jsou velmi dobře zorientovaní v branži a vnímám, že mají jak podnikatelský talent a founderské nadšení, tak exekutivní dovednosti,“ pokračuje Hlavenka a podrobněji projekt vysvětluje: “Dnes je vztah mezi čistírnou/prádelnou a koncovým zákazníkem komplikovaný a nepohodlný, s velkými ztrátovými časy a informačním deficitem. Jako v jiných oblastech, je i zde prostor pro společnost, která se postaví mezi zákazníka a čistírnu/prádelnu, a bude tak spojkou— konsolidátorem. Dramaticky zvýší komfort zákazníka, usnadní práci čistírnám a zlepší jejich workflow.“ Hlavenka od projektu očekává nejen  změnu trhu samotného, ale i změnu chování zákazníka. Cleany aktuálně rozšiřuje své portfolio čištěných produktů, svůj tým a neustále pracuje na začlenění nových inovací a zlepšování svých služeb s cílem maximálního komfortu pro koncového zákazníka.