Projekt Naskoč na mléčnou vlnu přináší netradiční nápoj z mléka, který oceníte nejen vy, ale také vaše děti. 

Příprava je velice snadná a navíc je tento nápoj nejen osvěžující, ale také mimořádné zdraví prospěšný.

Ingredience:

3 porce

  • 250g bílého jogurtu
  • ½ salátové okurky
  • 100 – 150g  mléka
  • 6 stonků koriandru
  • Špetka soli a pepře

Postup:

Okurku oloupejte a rozkrojte na několik menších kusů. Společně s koriandrem, jogurtem a menším množstvím mléka rozmixujte dohladka. Poté přidejte zbytek mléka a dolaďte solí a pepřem.

Servírujte vychlazené, ideálně po náročnějším jídle. V indické kuchyni se lassí podává na závěr menu proto, že pomáhá nastartovat trávení a zklidnit žaludek.

Dětská specifika:

  • Koriandr je velmi výrazná a chuťově specifická bylinka, u dětí často nepatří k oblíbeným. Nápoj dětem tedy můžete udělat bez ní, základ z okurky a jogurtu však mohou již od cca 8 měsíců.
  • Dětem do roka samozřejmě nedávejte sůl a koření.
  • Stejně tak do roka použijte pouze jogurt nebo kefír či jiný druh zakysaného výrobku místo mléka, které se jako nápoj k pití pro svůj vysoký obsah bílkovin a sodíku podává až od 2 nebo 3 let. Do správné konzistence můžete naředit vodou nebo dát více okurky, která také obsahuje hodně vody.

Více informací na: www.mlecnavlna.cz