Na buchtičky:
500 g hladké mouky
300 ml mléka
3/4 kostičky čerstvého droždí
1 lžička soli
3 lžíce krupicového cukru
70 g Hera máslová
nastrouhaná kůra z jednoho citronu
2 žloutky
A ještě:
30 g másla na vymazání pekáčku a potíraní buchtiček
Kdo má, použije pekárnu zvyklým způsobem: Sypké, tekuté, nechat vymíchat a vykynout. Nebo klasicky: Z jedné lžíce vlažného mléka, lžíce cukru (odebranou z celkového množství v rcp) a lžíce hladké mouky umícháme kašičku a necháme vzejít kvásek (cca 15 minut). Do mísy prosejeme mouku, ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, všechny ostatní suroviny taktéž přidáme do mísy a nakonec i kvásek. Vymícháme pružné nelepivé těsto a necháme hodinu kynout. během kynutí alespoň 1x prohněteme. Vykynuté těsto vyklopíme na podložku, kterou jsme si zlehka poprášili hladkou moukou, a rozdělíme na 4 stejné díly. Z každého dílu vyválíme hada cca 2 cm širokého. Nakrájíme na stejné časti, utvoříme kuličky a vyskládáme do vymazaného pekáčku. Boky buchtiček taktéž pomašlujeme máslem a pak ještě natřeme shora. V pekáčku necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme v troubě na 200 st cca 15 minut do zlatava.


Na krém:
750 ml plnotučného mléka
1 vanilkový pudink Dr. Oetker Originál
3 - 4 lžíce krupicového cukru
1 vanilkový lusk, resp. dřeň z něj
3 žloutky
2 lžíce rumu
1 lžíce másla


Odměříme si 500 ml mléka, dáme do něj vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku a pomalu zahříváme. Ve 200 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek. Jakmile začne mléko vřít, přidáme pudink, cukr a necháme na mírném plameni vařit cca 3 minuty. Ve zbývajícím mléce rozmícháme žloutky a přidáme do pudinku. NEVAŘÍME! Necháme prohřívat do zhoustnutí těsně pod bodem varu. Nakonec přidáme rum a máslo.