Pokud ano, tak přesně pro vás jsou určené následující řádky. Stavba vestavěné skříně není špatný nápad, jste-li manuálně zruční. Existují ovšem věci, které byste měli vědět, než se do sestavování pustíte.

 

Rozměry a volba materiálu jsou zásadní

Všichni víme, že než se do něčeho pustíme, musíme vše dvakrát přeměřit. Než si tedy objednáte materiál, opravdu pečlivě si zkontrolujte, že jste vše správně změřili. Jakmile budete mít rozměry dvakrát zkontrolované, zaměřte se na volbu vhodného dřeva. Řídit byste se měli nejenom jeho vzhledem, ale také jeho vlastnostmi. Rozhodně není od věci navštívit truhlářství v Praze či jiných městech a nechat si poradit od odborníků.

 

V šatní skříni kombinujte poličky i tyče

Plánujete-li si pořídit vestavěnou skříň, která bude sloužit k úschově oblečení, určitě se nebojte kombinovat police i tyče. Na police si můžete přehledně do komínků vyskládat trička, zatímco tyč vám poslouží na vyskládání ramínek. Díky tomu budete mít vše na jednom místě a budete se ve svém oblečení dokonale orientovat.

 

Vsaďte na kvalitu a dlouhověkost materiálů

Při nákupu materiálu potřebného na stavbu vestavěné skříně nešetřete. Dávejte přednost kvalitním materiálům, co vám vydrží několik let a stále budou v perfektním stavu, před těmi, které jsou sice levné, ale jedná se o napodobeniny, co nevydrží ani dvě sezóny. Pokud na druhou stranu chcete na něčem ušetřit, jsou to záda skříně. Pokud totiž máte dokonale rovné zdi, strop i podlahu, nemusíte si záda skříně vůbec pořizovat.

 

Při stavbě vestavěné skříně dbejte na správnost rozměrů a investujte do kvalitních materiálů.