Brusinky a paštika. Člověk má hned nutkání toto chuťové spojení vyzkoušet! Recept, který máte hotový doslova během pár minut a kterým vykouzlíte úsměv na rtech všem hostům. Abychom vám prezentovali skutečně delikátní recept, rozhodli jsme se použít farmářskou paštiku od firmy Váhala z Olomouckého kraje. Lahůdka, která díky své kvalitě a chuti získala prestižní ocenění Regionální potravina. Nezbývá než jen dodat: Dobrou chuť!

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

Ingredience:

200 g farmářská paštika Váhala z Olomouckého kraje

4 plátky řemeslného chleba

100 g brusinkového džemu

100 g žluté cibule

50 g hladké mouky

2 lžíce vepřového sádla

10 g sakury

Postup:

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, obalíme v hladké mouce, usmažíme do zlatova na sádle a necháme vychladnout. Z paštiky lžícemi vytvarujeme malé noky, které poklademe na nakrájený chléb, přidáme brusinky, křupavou cibulku a sakuru.

Tip: Domácí brusinkový džem. Brusinky očistíme, vsypeme do hrnce a zasypeme cukrem. Na 0,5 kg brusinek je třeba stejné množství cukru. Přilijeme přibližně 0,5 l vody a přivedeme k varu. Džem je možné ochutit medem, pomerančovou kůrou, hřebíčkem – zde se fantazii meze nekladou. Jakmile směs zhoustne, sundáme z plamene. Plníme do čistých a suchých sklenic. Pokud neplánujeme džem zkonzumovat okamžitě, doporučujeme hotovou směs zavařit.