Pomalu, ale jistě se blíží Vánoce a s nimi i předvánoční párty a večírky. Jak vypadat vánočně, ale zároveň skvěle? V následujících článcích budu přidávat líčení, které je inspirované Vánocemi. A tady je první, které zvládnete do 10 minut.

Co budeme potřebovat?

Stačí nám standardní kosmetická výbava

  • hydratační krém

  • podkladová báze

  • makeup

  • pudr

  • tvářenka

  • stíny na oči

  • řasenka a rtěnka

Návod:

1. Nejdříve si pořádně odlíčíme obličej - nejenom kvůli makeupu, ale kvůli nečistotám, které se nám na něj mohly dostat během dne. Na čistý obličej naneseme hydratační krém a pořádně rozetřeme. Až se krém důkladně vstřebá, tak můžeme zbytek krému odsát pomocí papírového ubrousku.

2. Naneseme podkladovou bázi, která nám lehce vyhladí drobné nedokonalosti pleti a zároveň prodlouží životnost našeho makeupu na obličeji. Opět necháme chvíli vstřebat, než použijeme náš oblíbený makeup.

3. Do vnitřního koutku oka použijeme hodně světlý stříbrný oční stín nebo rozjasňovač. Já osobně nanáším stříbrný oční stín a k vnitřnímu koutku oka naťupkám i trochu rozjasňovače, abych měla rozzářený pohled.

4. Do středu naneseme šedý oční stín (ideálně perleťový oční stín nebo stín se třpytkami) a k vnějšímu koutku naneseme nejtmavší stín (může být tmavě šedý nebo černý). A teď přichází nejdůležitější věc - pořádné rozetření stínů do sebe!

5. Pokud máme dokončeny stíny, můžeme použít řasenku. Pokud chcete výraznější pohled, můžete použít ještě tekutou linku na oči, kterou naneseme až na oční stíny (ano, časotu chybou je to, že se tekuté stíny nanáší pod oční stíny).

6. Oči máme hotové, makeup máme hotový - můžeme jít na líčení rtů. Rty vyplníme tužkou na rty v barvě našich rtů nebo odstínu rtěnky. Poté nanesme rtěnku - ideálně červenou, protože červená sluší každé ženě a zároveň jde o vánoční barvu. Ano, červená sluší každé ženě, jen je potřeba vybrat správný odstín červené.

7. Po nanesení rtěnky a začištění v okolí rtů můžeme konečně použít transparentní pudr. Makeup nám vydrží déle a pleť se nám nebude lesknout.

8. A závěrečnou fází je nanesení tvářenky.

Máme hotovo! Tento makeup se dá nosit na večírky, ale je vhodný i na denní líčení (například do města nebo na rande). Co na makeup říkáte?