Mesh systémy řady Deco
Mesh systém řady Deco se uplatňuje především v interiérech, kde dokáže vytvořit stabilní a silný signál i v místech, kam běžný router nedosáhne. To vše jednoduše bez potřeby odborné instalace a nutnosti vytvářet několik sítí. Zařízení se automaticky připojuje vždy k jednotce Deco s nejlepším signálem. Výhodou takového řešení je kromě popsaných benefitů také univerzálnost celého systému, který je možné pomocí jednotek Deco libovolně rozšiřovat. V jedné síti můžete využívat až 10 jednotek.

 

Outdoor se vším všudy
Novinka Deco X50-Outdoor skvěle zapadá do rodiny mesh systémů od společnosti TP-Link a využívá všechny její přednosti. Jednotka disponuje ethernetovými porty, které poskytují solidní vysokorychlostní přístup k internetu. Lze s ní vytvořit dvoupásmový přístupový bod s pokrytím až 230 m² a užívat si tak stabilní a rychlý internet i u bazénu, při práci na větší zahradě nebo v dílně. Využijete ji i k ovládání elektrické brány, chytré robotické sekačky či IP kamer. Podnikatelé ji ocení třeba na předzahrádkách kaváren. Jednotka se stupněm krytí IP65 odolá povětrnostním vlivům, prachu a vibracím.


Deco X50-Outdoor podporuje PoE (Power over Ethernet), samozřejmostí je ale také klasické AC napájení. Výrobce myslí i na složitost venkovního prostředí, čemuž jsou přizpůsobeny široké možnosti instalace. Jednotku je tak možné jednoduše připevnit na zeď, sloup, či ji umístit na rovnou plochu.

 

Pro internet bez omezení

Všechny jednotky Deco zvládají hustý provoz na síti. Deco X50-Outdoor není v tomto ohledu výjimkou. V mesh síti tak může být najednou připojeno až 150 zařízení, aniž byste pozorovali snížení výkonu. Takto lze v jedné síti bez omezení používat chytré telefony, laptopy, počítače, NAS úložiště, televize a řadu zařízení pro chytrou domácnost, jako jsou senzory nebo IP kamery.

 

Jednoduchá instalace, robustní zabezpečení
Zprovoznění jednotek Deco zvládne i laik bez odborných znalostí. Nastavení totiž probíhá prostřednictvím aplikace Deco, která je volně dostupná pro zařízení s Androidem a iOS. Ta uživatele provede ve třech jednoduchých krocích základní instalací. Pomocí stejné aplikace pak lze domácí mesh síť spravovat a ovládat třeba i hlasem pomocí Alexy nebo Asistenta Google.

 

Mesh systémy Deco poskytují vyspělou úroveň zabezpečení, a to díky řadě funkcí rozšířeného zabezpečení HomeShield. Samozřejmostí je tak ochrana sítě v reálném čase, blokování škodlivých stránek, prevence narušení a pokročilá rodičovská ochrana. Uživatelům jsou také generovány přehledné statistiky, které jim umožní lépe poznat síť, a to prostřednictvím dat zahrnujících přehled všech uživatelů, online časovou analýzu, historii prohlížeče či statistiku koncového zařízení.

 

Klíčové vlastnosti TP-Link Deco X50-Outdoor:

  • AX3000 dvoupásmová Wi-Fi - 2402 Mb/s (5 GHz) + 574 Mb/s (2,4 GHz)
  • Flexibilní možnosti instalace
  • Odolnost IP65
  • Ethernetové napájení PoE / AC napájení
  • Zpětná kompatibilita se všemi generacemi Wi-Fi
  • Plynulé přepínání mezi jednotkami při pohybu zařízení
  • Zabezpečení sítě prostřednictvím technologie TP-Link HomeShield
  • Snadné nastavení pomocí aplikace v češtině a slovenštině