Období prázdnin sice končí, ale letní pohodu si můžeme prodloužit při zahradní párty, ke které neodmyslitelně patří i grilování. Hledáte-li jednoduché řešení, jak si skvělou venkovní grilovačku užít ať už na zahradě, na terase nebo na chatě, pak jsme právě pro vás připravili několik tipů na grily a ohniště.

 

Jednoduše s briketami

Grily na dřevěné uhlí nebo brikety patří k osvědčeným pomocníkům na každé párty pod širým nebem. Zahradní gril s poklopem je zárukou pro rychlou přípravu masa i zeleniny, a to hned několika porcí najednou. Musí být stabilní, mít pevnou konstrukci a ideálně i kolečka pro snadnou manipulaci.

Fieldmann FZG 1009, Fieldmann FZG 1008

Luxusnější alternativu představuje gril vybavený odkládacím prostorem pro připravované potraviny a nastavitelnou výškou ohniště, abyste nemuseli tak často přikládat. Díky většímu roštu je vhodný zejména pro rodiny s dětmi nebo větší skupiny. I přes robustní konstrukci je manipulace s grilem snadná díky integrovaným kolečkům. Převážet na chalupu a zpět na zahradu ho však nebudete.

 

Na doma i na ven

Gril pro celoroční využití ocení milovníci jídla, kteří si rádi vychutnávají šťavnaté maso a zeleninu přímo z roštu po celý rok. Přesně takový je přenosný hybridní gril. Ten lze používat na dřevěné uhlí kdekoliv v přírodě anebo doma jako gril elektrický. Další nespornou výhodou tohoto výrobku je nastavení průtoku vzduchu při grilování s aktivním uhlím, díky čemu máte intenzitu ohně pod kontrolou. K tomu pomůže i teploměr. Během provozu na elektřinu je k dispozici nastavitelný termostat, kterým lze jednoduše regulovat teplotu uvnitř nádoby.

Princess 112256

 

Pouze na elektriku

Pokud jste příznivci čistě elektrického grilování, musíte být v dosahu zásuvky a vždy jen za slunného počasí nebo bezpečně pod přístřeškem. Výhodou je, že otočíte knoflíkem a grilujete, je to snadné, rychlé a bez popílku. Nejlépe se udržuje gril s roštem, který zakrývá topné spirály a ty se pak nedostanou do kontaktu s odkapávajím tukem, například Severin PG 8568. Toto umožňují i speciální vertikální grily, ve kterých si připravíte domácí šťavnatý kebab i celé kuře.

Princess 112250, Severin PG 8568, Clatronic DVG3686

 

Kouzlo ohně

Atmosféru táborového ohně si můžete vychutnat i doma nebo na dovolené. Těm nejméně náročným postačí pár kamenů, pruty na opékání a jde se na to. Není to však možné a bezpečné kdekoli. Možností jsou ocelová ohniště, kterých existuje celá řada a lidé se často při jejich výběru často řídí pouze na základě designu konkrétního výrobku.

Blumfeldt Versailles, Fieldmann FZG 1025

Na zahradu nebo na terasu se skvěle hodí například ohniště Blumfeldt Versailles, které představuje skutečně krásný doplněk na vaši zahradu nebo terasu. Nádoba s heraldickým vzorem lilie uhrane na první pohled nejen všechny milovníky starých časů. Ohniště je zároveň bezpečné, praktické a díky průměru 60 cm poskytuje dostatek prostoru i pro větší skupiny gurmánů. Pro milovníky jednodušších tvarů pak lze doporučit model Fieldmann FZG 1025.

 

Závěr

Letní pohoda koncem prázdnin rozhodně nekončí a příjemné posezení u grilu nebo teplého plápolajícího ohně si užijete až do pozdního podzimu. Tak jsi nenechte ujít už ani jedno krásné odpoledne s rodinou či přáteli u grilu.

 

Zpracováno z podkladů Electroworld.cz