Po vánočním stromečku jsou první na řadě okna. Jak na ně uchytit osvětlení

Začněme osvětlením na okna. Vyberte světelné řetězy klasického porovedení, případně různé dekorativní s hvězdičkami, postavičkami apod.- ty budou do okna jako dělané. Uchytit osvětlení můžete pomocí přísavek, které se snadno připevní na sklo (můžete je koupit například v OBI), nebo jednoduše použijte kousky průhledné lepící pásky. Vánoční řetězy najdete např. na adrese https://i-market.cz/170-svetelne-retezy-led

Jak uchytit venkovní vánoční osvětlení na dům

Při ozdobení domu si vyberte venkovní vánoční světla, která jsou odolná vůči povětrnostním podmínkám. Pro uchycení na stěnu použijte speciální držáky nebo kroužky, abyste minimalizovali poškození fasády. Vytvořte harmonický vzhled tím, že osvětlení rovnoměrně rozprostřete a dbáte na symetrii. Buďte kreativní- vánoční osvětlení můžete umístit na jakékoliv prvky, které nějakým způsobem vyčnívají z fasády- ideálním prvkem pro upevnění osvětlení jsou například okapy- k nim vánoční světýlka upevníte několika kousky provázku, případně plastovými zdrhovacími páskami (lze koupit napříkld v OBI, nebo v různých domácích potřebách).

A jak upevnit vánoční osvětlení na venkovní prvky jako stromy, ploty apod.

Pro stromy si vyberte světla s dostatečně dlouhými kabely, abyste mohli jednoduše obejít celý strom. Upevněte osvětlení ideálně pomocí měkčích, silnějších provázků, abyste minimalizovali riziko poškození kůry stromu. Zkuste experimentovat s různými styly, například závěsným efektem, kdy světla visí volně dolů.

Uchycení vánočního osvětlení na plot, sloupy nebo jiné venkovní prvky může být jednoduché pomocí plastových stahovacích pásek, nebo opět provázků- do plotu můžete zatlouct malé hřebíčky, ke kterým kotevní prvky upevníte. Experimentujte s různými barvami a tvary osvětlení, abyste vytvořili originální vzhled. Dbáte na bezpečnost a zkontrolujte, zda jsou držáky pevně připevněny a zda není žádný kabel na nebezpečném místě.