Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Zapékané brambory s rozmarýnem
Brambory podáváme jako přílohu k hlavnímu chodu, či jako chuťovku s tvarohem.
Budeme potřebovat
8 kusů středních brambor
sůl
kmín
rozmarýn
olivový olej
Postup přípravy
Omyté a oloupané brambory nakrájíme na rovnoměrné kolečka, které zalijeme vroucí vodou z rychlovarné konvice a vaříme po dobu 3 minut.
Brambory scedíme, zbavíme je veškeré vody a vysypeme do připraveného pekáčku.
Rozložíme je po celé ploše pekáče, osolíme, posypeme drceným či celým kmínem a přidáme otrhaný rozmarýn z větvičky. Takto připravené brambory lehce zakápneme olivovým olejem.
Pečeme v předehřáté troubě na 220°C, dokud nám brambory nezačnou chytat zlatavou barvu.
Brambory podáváme jako přílohu k hlavnímu chodu, či jako chuťovku s tvarohem
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace