Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Krémová kuřecí polévka
Pokud si chcete dát něco dobrého na zahřátí, tak jedině misku horké krémové polévky z kuřecího masa a bílého vína. Tomu prostě nemůžete odolat. Ozdobte si jednotlivé porce jedlými květy a zima bude rázem pryč.
Budeme potřebovat
1 kg kuřecích stehen
350 ml suchého bílého vína
2 cibule
4 řapíkaté celery
2 petržele
1 pórek (bílou část)
Snítka tymiánu
4 bobkové listy
4 kuličky nového koření
45 g hladké mouky
300 ml smetany ke šlehání
Sůl
Pepř
Olej
Postup přípravy
Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete.
V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova.
Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol.
Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu.
Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte.
Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut.
Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření.
Maso oberte a asi 150–200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem.
Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky.
Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat.
Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu.
TIP: Polévka je nevýrazné barvy, a proto můžete jednotlivé porce oživit barevnými jedlými květy.
Autor: Akademie Kvality
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/23/18
Kategorie: Polévky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace