Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Bezlepková cuketová bábovka z čirokové mouky
Je cuketová sezóna! Od června do října se nám zahrada rojí cuketami a kuchyň voní perfektními mňamkami z ní. Na konci sezóny už je ale trochu náročnější vymyslet, co dalšího z ní vytvořit… od toho jsme tu my!
Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi
Poctivý silný vývar, to je životabudič, na který se v případě nouze můžete stoprocentně spolehnout. My jsme pro vás přichystali recept, ve kterém klasické nudličky vystřídaly nudle celestýnské, které hladové strávníky ještě lépe zasytí.
Budeme potřebovat
- 6 kuřecích křídel
- 2 kuřecí stehna
- 1 cibule
- ½ celeru + kus na hotovou polévku
- 2 mrkve + 1 na hotovou polévku
- 2 petržele + 1 na hotovou polévku
- Snítka tymiánu
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček černého pepře
- Sůl
- Pepř
- 1 vejce
- 130 ml mléka
- 80 g polohrubé mouky
- Hrst nasekané petržele
- Špetka strouhaného muškátového oříšku
Postup přípravy
- Kuřecí maso omyjte a vyskládejte na plech. Přidejte oloupanou mrkev, petržel a celer.
- Pečte na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu.
- Vložte maso a zeleninu do hrnce, přidejte rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavte ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření.
- Přilijte 1,5–2 l vody a přiveďte k varu. Poté teplotu snižte tak, aby voda jen mírně bublala.
- Vařte asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu.
- Vývar sceďte a vložte do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky.
- Přiveďte k varu a vařte, dokud zelenina není měkká. Do polévky přidejte obrané maso a dochuťte ji solí a pepřem.
- Vyšlehejte všechny ingredience na celestýnské nudle.
- Těsto postupně smažte na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky.
- Hotové „palačinky“ krájejte na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm.
- Vývar podávejte s celestýnskými nudlemi.
Tento návod dodala AkademieKvality.cz