Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Francouzská pórková polévka s bramborem a smetanou
Polévku můžete servírovat v hlubokém talíři nebo v misce. Lze přidat opečené krutóny.
Budeme potřebovat
1 ks pórku
3 ks brambor
1 l zeleninového vývaru nebo redukce (domácí zmražená)
100 ml smetany 33%
Máslo
Sůl
Bílý pepř
Postup přípravy
Do rozehřátého hrnce si dáme máslo, necháme ho rozpustit, potom do něj přidáme umytý nakrájený pórek, orestujeme a zalijeme ho zeleninovým vývarem.
Očištěné brambory nakrájíme na vetší kostky a přidáme je do polévky. Přidáme sůl a bílý pepř.
Všechno spolu povaříme doměkka (pokud jste přidali hodně zeleninového vývaru, klidně ho trochu z polévky odlejte). V hrnci by měli být asi 2 cm tekutiny nad zeleninou, jinak byste měli polévku velmi řídkou a my chceme dosáhnout jemné krémové konzistence.
Potom celou polévku rozmixujte tyčovým mixér, úplně do hladka. V průběhu mixování přidejte do polévky oříšek másla, polévka tak zhoustne a bude se tvořit krásná pěna.
Následně vraťte polévku na sporák, přidejte smetanu a nechte polévku jenom jednou probublat a stáhněte ji ze sporáku.
Po přidání smetany polévku už nevaříme.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/24/18
Kategorie: Polévky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace