logo
Přihlásit se Registrovat se
Napsat článek
  • Úvodní stránka
  • Nápady
  • Recepty
  • Návody
DOPORUČUJEME
Obrázek

Růže z listového těsta

Suroviny: listové těsto kečup salám vysočina oregano vejce

Francouzská pórková polévka s bramborem a smetanou

Obrázek
Obrázek
Polévku můžete servírovat v hlubokém talíři nebo v misce. Lze přidat opečené krutóny.

Budeme potřebovat

  • 1 ks pórku
  • 3 ks brambor
  • 1 l zeleninového vývaru nebo redukce (domácí zmražená)
  • 100 ml smetany 33%
  • Máslo
  • Sůl
  • Bílý pepř

Postup přípravy

  1. Do rozehřátého hrnce si dáme máslo, necháme ho rozpustit, potom do něj přidáme umytý nakrájený pórek, orestujeme a zalijeme ho zeleninovým vývarem.
  2. Očištěné brambory nakrájíme na vetší kostky a přidáme je do polévky. Přidáme sůl a bílý pepř.
  3. Všechno spolu povaříme doměkka (pokud jste přidali hodně zeleninového vývaru, klidně ho trochu z polévky odlejte). V hrnci by měli být asi 2 cm tekutiny nad zeleninou, jinak byste měli polévku velmi řídkou a my chceme dosáhnout jemné krémové konzistence.
  4. Potom celou polévku rozmixujte tyčovým mixér, úplně do hladka. V průběhu mixování přidejte do polévky oříšek másla, polévka tak zhoustne a bude se tvořit krásná pěna.
  5. Následně vraťte polévku na sporák, přidejte smetanu a nechte polévku jenom jednou probublat a stáhněte ji ze sporáku.
  6. Po přidání smetany polévku už nevaříme.

 

 

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz
Autor: Redakce Datum zveřejnění: 12/24/18 Kategorie: Polévky
logo

O webu

  • Dvě varianty přídávání článku
  • O nás
  • Obecné podmínky

Spolupráce:

  • Chceš mít zde reklamu?
  • PR článek v DOPORUČUJEME
  • Pojištění proti všem problémům 
  • Jak vyčistit studnu?

© 2016-2025 iNÁVODY.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu zakázáno.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace