Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Brokolicový krém se špeclemi a krutóny
Krém servírujeme horký, s kapičkou smetany a opečenými krutóny.
Budeme potřebovat
1 brokolice
2 brambory
1 Bio bujón
Sůl
Pepř
100 ml smetany 33%
1 ks vejce
2 PL polohrubé mouky
Toastový chléb
Muškátový květ
1 l vody
Postup přípravy
Brokolici si očistíme, umyjeme, rozebereme na růžičky, zalejeme studenou vodou, přidáme očištěné, na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, přidáme bujón a přivedeme k varu.
Vaříme do té doby, než bude zelenina měkká. Vodu slejeme, ponecháme pouze 1/3 vody a polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
Připravíme si těstíčko na špecle a to tak, že do misky si rozklepneme vejce, přidáme sůl, polohrubou mouku a vše promícháme.
Po rozmixování vrátíme krém na sporák, přidáme smetanu, muškátový květ a přes velké sito protlačíme těsto na špecle do krému.
Polévka je hotová tehdy, až špecle vyplavou na povrch.
Toastový chléb si nakrájíme na kostičky a na panvičce opečeme na sucho.
Těsto na špecle má být tekutější konzistence. Přes velké síto na halušky by mělo protéct.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/24/18
Kategorie: Polévky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace